May 20, 2009

|| 1 lagi ||

ok..

stu ja lagi paper ya siddiq...

ku terbayang perasaan bagai ingin memelok bantal pelokku,

kuat2...

xkisah da kat org lain...

jgn kejot aku...

aku bgun sendiri....

bukak pintu bilik aku slow2 keh!

then, bangon..nak donlod muviee byk2....

nak bwk blik umah...

pastu bley men volley...

sambel jeret n meroyan kuat2...

n menganjing jiran2 aku n sekutu2nye  yang blom abes exam..

hahahha...

besnye....

finish faster-faster ye sygku....

Islamic Studies...

btw, all da best teman2 semua=]

May 14, 2009

|| a tribute for kucheye ||

hari ni 14 may..

esok 15 may...

esok aku ada dua paper...

tapi x patot pon jadi alasan...

untuk aku lupakan birthday someone...

senior aku yg chumel ( cumelkah?? hehe)

sorry sesgt abg kucheye...

jadi...

aku ingin mengucapkan...

HAPPY BIRTHDAY FOR KUCHEYE!!

cuba tgok tgn dia=p


smoga happy2 selalu...

n dirahmati Allah swt..=]


ni lak hadiah yg sempat aku "borong" untuk kuchai...

jeng jeng jeng....




wahhh,,smga kucahi sihat slalu=]


May 11, 2009

|| tagged [ special hari ibu ]-from eddy- ||

tagged ni tlah membuatkan aku ada 2 post ntuk arini. maria bley??=p, thanx eddy 4 tagging me..first name lg..ko ah rumetku,,( tiba )

1. Sila masukkan gambar Ibu anda.

yg kiri tu kompem  bkan mak aku, yg tgh lg la bukan,,cube teka yg mana?? sepastinya yang kanan skali=]

2. Sila sambungkan ayat ini. "Saya sangat sayangkan ibu kerana ...... "

...mak la mak diq,. mak je..masa diq nanges kna marah ngn abah sbb pekse hancus, mak try backup diq,mak masak sdap2 bla diq balik dr asrama, mak bgun awal2 pagi tlg abh nak bg diq skolah,,syg r mak,,seme mende mak watpun, mmg diq syg ah..mrh pun syg gak.. 

3. Tuliskan sajak khas untuk ibu... (Jgn panjang2)

emak emak..( cam lagu ibu2 nadanye ye)
bukan mak jenna, ( yg ni dan seterosnye rap sket k)
bukan mak *ino,
bukan mak myra,
ni mak aku...
aku syg mak aku...

4. Kalau anda kaya raya macam Bill Gates, senarai 5 hadiah yang anda ingin berikan kepada ibu anda sempena Hari Ibu.

-kiss mak
-pelok mak
-pi haji bersama suaminya yg tercinta, abahku..
-mak sronok sgt bila aku criter aku nak blajo oversea la, ape2 la, aku nak bwk   mak jaln2   kllg dunia skali.
-nak beli balek seme brg kemas mak yg mak gadai untok aku n adek bradek len,,

5. 5 jenis perasaan anda untuk Hari Ibu tahun ini dan berikan ulasan kepada setiap satu.

1. cemas-kredit xda n maleh pi bank (swaktu d irc)..

2. hiba - Sebab aku mmg x wish gne mulot, pakai sms je, the only time aku wish pakai mulot masa f2, mak hepi sgt. tp aku sgan, hmm bila la aku nak brani lagi..

3. terkilan-xpat duk umah, xdapat r prank mak ngan ulit, angah, yun, ecah, amin, iman, akmal..

4. riso- adik no9 aku dlm perot mak aku lagi,, aritu mak masok sepital pon sorok2 xnak gtau..

5.jealous- tgok org len brani wish kat mak deyrang solo2 pakai mulot,,aku bile,,,

6. tagged 10 orang lagi.

-kak haniza DAS-terserlah sifat keibuannya
-Rafiq MMU-ni lagi la terserlahnye
-Mr hafiz/adi UPSI-minta pendapat cikgu
-n sapa lagi 3 org yang nak jawab,,hehe,,no idea r..seme eddi da tagged..


p/s: sesapa nak wusha baju DAS, nak tempah , msuk link nh , http://mkhazaidi.blogspot.com/2009/05/berita-tergempar-das-09.html , tgok r, smart2 baju, jgn ktggalan=]

|| results and discussions ||

Results

berikot adalah peratusan tumpuan aku terhadap sub2topic dalam academic writing:

intro to aw : 5%
summary  : 5%
APA system    : 45%
analyzing text  : 10%
synthesis  : 10%
writing report   : 5%


Discussion

Berdasarkan peratosan di atas, APA system adalah subtopic yg diberi perhatian paling berat. walaopon secara keseluruhannya xsmpat s2dy abes pon...dem...


Namun, ketika di dalm kereta Gowe, sewaktu perjalanan pulang dari dewan peperiksaan.,
aku dgan gediknya bertanya kepada sipak :

"camne ko wat summary tu?"


sipak menjawab sambil melemparkan jelingan manjanya ke luar jendela kereta untuk scan manusia yg lalu lalang  :

" ntahlah, tpi aku start ngan according to Johnson (19xx)..."


aku terkedu..seluar dibahgian punngungku kemut ke dalam... aku x guna APA untuk soklan tuh!! da r yg len da hancus...

aku  down...



May 7, 2009

|| tagged by muqoriz n sipak ||



1. Anda rasa anda hot?
ofkos lor..tpi tatkala terasa gersang saje..wahh,,hebat soklan..

2. Upload gambar kegemaran anda.



3. Kenapa anda suka gambar ini?
Melambangkan saat2 xda keje..bes..xyah bz2...

4. Bila kali terakhir makan pizza?
last monday..apa signifikan soklan neyh??

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
ring my bells-enrique

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
xwatpe...tgh habeskan tag ni la...

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
pggl nama aku sudeyh...kalu nak pggl len2..kna dpat permission dlu...

8. Tag lagi 6 orang :
1. ayie-latest person cmmented my blog
2. maria-sdg bahgia bersam suami tercinta di kelantan
3. mr. hanep hapez-nak dgr respon dr jawoh
4. na younge-terkedu dgn nama blognye=p
5. syahmi-saja, trgat ko..jgn feelin d appreciate lak..hehe..
6. syazwan- knapa syazwan ah?? (dgn harapan, syazzy akan wat blog)


*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…

9. Sapa No 1 pd anda?
teman se course n bdak grup aku waktu MAS..

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
dia nih, seme org bley dikire ada skandal ngan dia (by him)..bajet hot dia nh..hehe,,jg mare,..

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
nauzubillah...rumahtangganya kucar kacir skrg..doakan kbhagiannya ya..

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
dia nih,,,=arghh...undescribable! nak tau kna tgok sndiri!msti xprcaye...

13. Siapakah orang nombor 2?
sungguh special...dialah..jeng3... maria dolce, anak edyana dolce...hehe..

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?

ko x gemok pon...tpi *e*e* ko bes dipicet..hehe...

|| kadang2 ||


kadang2,,, kita x sedar..

kadang2 kita sedar..

tapi kita wat2 xsedar...

yang kita memberi harapan kepada seseorang..

harapan ada baik ada buruknya..

kalu harapan  yang akan jadi kenyataan..
it's ok, n even, it's always great..

but, stop givin harapan yg akan trus jadi harapan k..
indahnya hanya seketika, kelak nanti pasti ada yg terluka...

May 5, 2009

|| REBOS ||

Mula2 nak rebos semua kertas2 nih,,,

Pastu nak minom air rebosannye...

Dgn harapan semuanya masok dalam otak,,,

Aku sanggop...

Ini r yang aku rasa skrg..

Ketika membaca lecture note oil economics...

Ada yang nak turut serta???

Dem...

May 4, 2009

|| DEBAT PERSAHABATAN - UTP - MMU - UPSI ||



adoyai.. ptg tadi lpas blik lbey kurang kol 4.30pm from Undercroft, trus solat and meniduri diri sendiri tanpa mengendahkan sensitiviti org len. Ni brulah berkesempatan untuk bangun n mengupdate blog. ltey gila babeng. tp seronok coz dapt blajaw byk sgt mende from pendebat2 dr UPSI, MMU , UTP termasuklah dari committee2 DAS yg ada memberi komen dan teguran. Thanx untuk semua.



Tahniah buat semua yg bekerja keras menjayakan debat persahabatan kali ini terutamanya PM n TPM DAS09 ( edi n sapik), Abg Junny, committee2 DAS09, ushers, n semua yg terlibat secara langsung n secara x langsung. Bg aku, aku bley nampak kesungguhan dan komitmen amirah hanim n anak2 buahnya to prepare themselves for DAS09 n credits should be given for them. Macam tu juga dgn committee2 yg lain seperti FnB, Pr, Technical ( Azrol yg kelihatan gigih), Log, n semua r.. Tahniah.



Buat rakan2 sepasukan, aku harap kita semua btol2 mendapat benefits from this program, n kita bleh improve our debating skills. Lepas ni stop dulu n blajo rerajin, support aku yg malas ni skali k..hehe... 


Buat syahmi, syazwan, mukha, gowe- nama korang akan dicadangkan dihantar ke jabatan psychology mana2 organisation sbb korang mmg kuat pshyco n nganjing aku. Jumpa aku seblom exam, kalu x...hehhehe..kita tggu dan lihat...

Ok, below ada gambar2 sepanjang program. Untuk lbey gambar, go to DAS09 gallery ( bukan larriesgallery coz kat situ ada gambar nora ja, heheh)



MMU : yg tgh namanya Myer/ *y*a




Pendebat UPSI




Junny n Hairul




yarh..go Naz!!



UPSI juga=]





syahmi yg hot..hehehe..




UTP




team utp gak=]



award pasukan paling ceria..


menanti masa je dak2 nh...



mr dawi



MMU + UTP




das09 committees



Khaza yg digilai ramai..









(^.~)


May 1, 2009

|| for SYAZZY n SYUER ||

Masih belom pukol 12...
So...
Sempat lagi untuk wish...
Happy Birthday!!
for....
( gambar yg xberkaitan terpaksa dcnsored )

&

Syu'er


Hadiah untuk korang:


For Syazzy:

amik ni eh...


tp. kalu rase x bape sesuai...



ni bleh?? hehe...


For SyuEr...

Special for you...



lesson: jimat cermat budaya kita..

OK...SEMOGA BERKAT UMUR N DITEMUKAN JODOH LAJU2=]

...(^.~)...

|| chat ||