Aug 30, 2009

|| pagi yang gelap ||

pagi yang gelap..

pagi yang kelam...

berubah terang...

pabila suria dipeluk riang ...

sang azura yang xpernah hilang..

tp secebis rasa bersalah muncul di jiwa..,

sinar suria itu terasa pedih,

tatkala cahya menerobos ruang membelai wajah..

" bgun2 . ayah abg kol "

hallo, assalamualaikum= bukan suara abh yg aku dengar...

" bru bgun tdur?"-mak

" a'ah, cuti~"

"xblik umah ka? ecah blik lagi"

"x aci btol ecah,blik sokmo. xkot, mmg nak blik gak. tpi xdapt"

" diq x igt ka?"

ruangan minda mula bersenandung,

mencari mana kurang,

mencari mana jawapan?

namun x ketemu,

walaupun kepala menjadi ligat,

tetap ku xigt , hari ini berapa haribulan...

" xigt apa ?"

" arini kan 30,."

" bfday abah!"

" abah x da kat umah skg, nnt abh blik, wish la eh, anta mesej pun xpa"

ah, seorang anakkah aku?

terigt akhir puasa yg lalu,

giliran harijadi ku menerpa ramadhan..

abah belikan kek,

dismpannya dalam peti,

selsai maghrib, gelap, sunyi sepi rumah kampungku,

keluar dari kamar,

aku tersenyum melihat cahaya lilin di dapur,

dikelilingi ssemua adik beradikku...

kini giliran abah..

sekerat mesej pun xdterimanya dr aku...

kalau insan lain, bukan main lagi aku,

jam 12 suda bersedia dgan mesejnya di draft..

tp jam 12 semalam?

aku masih tertawa di di panggung,

tanpa rasa bimbang ada yang tersinggung..,

pagi yang gelap itu,,

terasa tiada gunanya berubah terang,

buat seorang anak yang kusyuk di ulit lena,

tanpa sedikit rasa berdosa~


xramai abah yang aku ada..

sekadar seorang dalam dunia...

Selamat Ulang Tahun Kelahiran abah...


Aug 27, 2009

|| where did our love go? ||

Mungkin sepi menjadi riuh,

Pabila sang teman bermadah riang..

Tapi riang itu tidak lagi terasa…

Bermadah lah riang,

Tertawa lah girang,

Berjogetlah gersang,

Takkala irama where did our love go berkumandang,

Hati ini x dapat turut berdendang,

Kerna mata sibuk memandang,

Lecture note Vector yg terhidang,

Membuat jiwa x bisa dijamah rasa lapang,

Doakan hari esok, daku mampu berjuang,

Feeling ini terasa over seolah berada di medan perang.

p/s: gudluck wat seme teman2 yg trut mengambil test vector 2mrrw=)

Aug 22, 2009

|| sahur pertama ||

5 missed call from ----

bgun, edi kejut,

bgun r-ke kafe v3,

dem! tutup seme..v4? tutup juga!

ke v5...

yg tggal cuma mapley and kedai ala2 pakistan tu...

mapley=xemboh

tggu d kdai pakistan, lama gle~

buat kptusan ke mapley, tp tu r, da sdiket gell ngan mapley utp nih...

lastnya=aer mineral, teh tarik n beberapa cebis roti canai eddi punya..

plus, jumpa siddiq len..matileii, hahaha..

terasa cam baek duk v1 dlu, walupun sahur di usm cafe cam hampeh, at least ada gak mende nak makan...

buat semua, selamat berpuasa, selamat bersahor, selamat berbuka. semoga ramadhan anda diberkati~

Aug 13, 2009

|| belum kelihatan ||

rama2 itu terbang lagi...

cuma kini, tawanya, tarinya lebih tinggi...

apa yg aku rasai.., 

apa yang aku lalui..,

terasa terlalu jauh untuk aku sendiri fahami....

sama seperti terbang si rama2...

jauh meninggalkan sedar mata...

benar,

roh ini belum bersedia..,

namun jasad tetap memaksa...

kerna jiwa tidak terdaya...

menahan keroncong riuh sang minda... 

Aug 10, 2009

|| gila sudeh ||


Perlu ke tak perlu…

Tak perlu ke perlu…

Tukar saja mana satu..
Perlu dahulu…

Atau perlu di hulu….

Di otak aku hanya satu…

Aku blum tahu…

Moga hidayah hadir membantu,,,



|| chat ||