May 30, 2010

|| setitek tinta untuk si gila ||

hahahha-weh , korg giler eh?

khas untuk khazaidi, peja, n saira~~


May 27, 2010

|| true ||

I DONT DESERVE IT!

aku akan mencuba~

May 24, 2010

|| dalam-dalam ||

bila terik suara aku x kedengaran,
aku mau jerit dalam2..
dalam hati aku..
biar sampai ke pangkal hati..,
biar mengalir darah luka,
biar habis suara jiwa..
sebab terik suara aku x lagi didengar..

aku mau jeritan dalam2 ini tertusuk ke lubang najis,
biar nanti aku boleh membuangnya,
agar hati aku x lagi pedih seperti skrg..

May 15, 2010

|| moments to be remembered ||

after several days in study week,
i just realized how much i miss shah pekan,
i miss to study at bilik bacaan,
lari2 pegi blik tv,
sorok2 dgr mp3..

sambil melagho wif sapik n najmi..
tggu long n haire dtg..

i miss semangat bwk trun buku pergi morng assembly hari exam tp x bace pun,
i miss kecuwakan ponteng prep,
i miss gado2 waktu debat nagan sapik,abg amin, abg syuk, abg helmy, abg wawi, ikhwan, ikram..
i miss kelawakan iqram sparing dgn arep mus.
i miss rebut2 makan nasi lemak pagi jumaat...
i miss keluar bazar ngan miss ann n ckgu mazlan..
i miss x jadi puasa sbb nasi lemak..
i miss nak tgok peklah n amin tdur blik lpas subuh..
i miss nak public2 muka kat bilik guru,
i miss ckgu2..
i miss kegigihan menipu nak pegi hospital sbb nk outing..

i miss the suasana,
suasana prep,
suasana waktu rehat,
suasana basuh baju,
suasana mandi kolah,
suasana surau,
suasana petang ade org mengaji+zikir,
suasana ponteng riadah,
suasana ramai2 mak ayah dtg sbtu ahad,
suasana outing,
n trlalu byk suasana yg xda kt tmpat lain..

nothing can xpress hw much i miss those moments..
if only aku boleh putarkan putaran masa...
now, the only thing i can lean to is the memories..
May God will never menghilangkan pengalaman ini walaupun aku seorang pelupa...

May 13, 2010

|| ini memang celaks ||

ko x rasa celaka ke setiap kali ko habis sepatah ayat, chat box ko disconnected?

ko x rasa celaka ke nak copy paste blik hampir sepuloh kali apa yg ko nak send tp x sampai?

ko x rasa celaka ke nak bukak stu page kena refresh banyak2 kali?

bagi aku celaka, bagi aku hanjeng..

anda bagaimana?


May 9, 2010

|| 56th ||

omaigot, suda ada 55
and this's the 56th post!

i m wnderg, how old m i?
how much hv i gone thrgh?
n how did i do all of it?

it seems like having gourmet on a fine day,
a week later, u'll frget everything..
and it makes u browse everything back..

from the first post- somebody's me,
until the latest one- ayob's tag..

i fell in love with this blog,
for sheltering me when i m too fragile..
for listening me when others couldnt...
for carving a smile on my teary face..

and for this 56th post...
it is only for my blog of life,
wanita yg lebih berharga dr segalanya..
wanita yg keringatnya seharum kasturi syurga..
wajahnya seindah bidadari syurga..




my beloved mother- Rosmina Mat Ali - Selamat Hari Ibu..

p/s- semoga mak akan baca post ni stu hr nnt..=)



May 5, 2010

|| ayob's tag ||

1) Adakah anda rasa anda hot?

Tidak

2) Upload wallpaper/desktop PC yang anda guna sekarang


3) Cerita pasal gambar

One of the photos from 365 PROJECT by Syaupix Achmad. Semua nice2 r..


4) Bila kali terakhir anda makan pizza?

X igt r..cam da lame gile je...


5) Lagu terakhir anda dengar?

Fight For This Love


6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

X watpe, bru blik makan Nasi Lemak Ayam Golek [Thanx Afiq, Munir, N Herman sbb tmpgkan..haha]

7) Selain nama sendiri,anda dipanggil nama apa?

xde kot, seme nama lain tu pun nama sendiri gek..

8) Tag lagi 8 orang

i- Muiz Abidin- yg menghias blog dengan sawang2

ii- Eddy - yg terlalu ilmiah di blog kebelakangan ni

iii- Zulaikha- wanita menanti suami

iv- Peklah - blog dgn kompilasi drama2 kehidupan

v- Syazzi - pemain gamelan yg sgt struggle mengupdate blog ntuk stp occasion.

vi- Syahmi Syazwan- x mampu nak describe, tp dia ni cantik

vii- Peja - lelaki yg blognya dirahsiakan

viii- Nyei- blogger yg hamper2 give up

[seme wajeb jawab ye..aku akan wat inspection, xjawab kene loi dengan munir]


9) Siapakah Num 1 kepada anda?

anak sedara, kdg2 anak tiri- aku pun x pasti..

10) Katakan sesuatu tentang orang Num 5

sensitif parok...hahaha


11) Num 3 ada hubungan dengan siapa?

hhahah..dgn sorg tu kot,,bley gtau x zulay?? clue- pakai kopiah. hahaha

12) Bagaimana pula Num 4?

Bagaimana ape? dia ni mcm menyeramkan jugak r sket2..tp xpe, dia suka yg baik2 ja, kalu anda jahat jgn takut, anda xkan dggu! haha

13) Pesanan buat orang Num 6

Stop c******d!!

14) Kata kata cinta untuk orang Num 2

i love ur **** punya kawan! hahahha


15) Adakah Num 7 dan 8 punya persamaan?

ada2..dua2 tetek timbol.hahhaha


16) Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang tag anda

1. sokmo mencarut. mulut longkang

2. sumtime cool, sumtime fragile

3. budak tgganu

4.x tido malam

5. xlpas amik exam last sem..hahah


17) Persamaan antara lembu dan kambing

muka macam ayob


18) Perasaan anda buat tag ini

lagho! da lah ada test esok!haha


19) Adakah anda tahu si Rizamn tu sengal?

sengal gak r, mcam nak tampo je..(walopon xtau sapakah Rizamn)


20) Gay or less?

Saira Gay, Saya Less..hahhah

May 3, 2010

|| i keep looking back ||

gelap dalam mata,
kelam turun ke jiwa..

kdg2..
masa beredar tp x terasa,
boleh jadi membosankan, boleh jadi menyamankan..
kali ni, putarannya pada jejarum membosankan..

kdg2 jugak..
hidup berlalu tp xda nyawa..
kosong,
yg ada cuma rasa yg kita x mahu...
rasa2 yg buat kita mati..

pelik..
ruang besar dan penuh,,
pekik lolong isi sunyi,
tp masih hambar..
sebab kelam sudah mendarah dalam jiwa,
lubang sekecil pun sudah tiada untuk semuanya..
aku mintak maaf, masa yg menentukannya..
bukan semua kehendak aku, tetapi aku hidup menggenggam jiwa sendiri..

|| chat ||