Aug 31, 2010

|| moving ||


I felt like moving..
i stepped on the start just now,
if i walk the first stride crossing the line, i won't turn back,
but, there's still a bit denial freezing that desire.

Aug 22, 2010

|| Selamat Menjadi Lebih Berusia ||


Kalau ada segunung permata, sampai ke puncak aku daki,
aku heret semuanya di balik belikat, aku persembahkan di dalam bungkusan calla-violet.
sebab kau cinta ungu-violet, aku cinta calla
biar permata dirangkul violet yang diresap calla



Selamat Ulangtahun Kelahiran-18 nombornya
*Yusra*

p/s: bukan budak sekolah lagi;)


Aug 20, 2010

|| status oh status ||



aku x tau kenape,

knape kbelakangan ni aku selalu rse annoyed dgn status2 di sebilangan page di fb. bukan sekali sekala, tapi berkali berkala da ni..

rase hilang mood bukak fb (walaupun fb masih menjadi homepage browser aku. har har har )
tp kenapa?

hmm.adakah aku period? oh, tidak.pasti tidak. x mungkin.

kurang tidur? maybe, tp rasa mcm da byk qada' da.

haish, salah aku, atau salah insan yang meletakkan status tu?

sape2 yg ade fb n terasa anda punya statusesss are annoying,xpe. truskan ja, aku faham, u just wanna be xpressive right, want the world to knw everythng about u.aku x marah, itu hak anda.anda pun x perasan kan yg status anda annoyin, klu perasan xkanla anda letak status tu kan. no offends.

*cepat2, update lagi, update lagi*

cuma ini belog aku n aku nak bgtau belog aku, aku rasa annoyed.annoying.i m annoyed. sudahla.baik tido. bukan selalu dapat tdo byk2!

*muiz-malasnya bukak fb*

Aug 18, 2010

|| harga penghargaan ||


Sesetengah daripada kita jarang menghargai apa yang orang lain lakukan-perkara yang biasa difikirkan oleh insan yang merasakan diri mereka tidak dihargai. Memang benar, ada yang katakan, hargailah dengan kata-kata yang indah.

Menghargai sesuatu tidak pernah terbatas dengan kata-kata yang indah. Kadang-kadang kita merasakan teman-teman kita tidak menghargai apa yang kita lakukan. Negative.

Hidup sesama sahabat ini biasanya menjadikan diri kita terlalu rapat dengan mereka, sehinggakan ada sesetengah perkara yang menjadi tidak perlu untuk diekspress dalam olahan berbahasa. Bila dilafaz, ia boleh menjadi sesuatu yang mengekokkan. Mungkin kita tidak pernah terfikir, tapi itulah dia.

Sebab itulah kita jangan mudah terasa, makan dalam, kecut hati sehingga bait-bait letih bersahabat muncul. Ketahuilah, persahabatan adalah hubungan yang sangat unik, luahan rasa bersahabat pasti juga menjadi sangat unik. Lebih daripada biasa. Positive.

Mengapa optimis? Sebenarnya, perkara semudah bersama dengan anda untuk minum-minum di tengah malam juga adalah sesuatu yang bermakna bagi insan bernama teman. Betapa kehadiran anda dalam setiap detik hidupnya dihargai.bukankan itu adalah rasa? yang hanya ada dalam jiwa, tidak perlu disamapaikan dengan kata-kata yang indah.

Masih-satu penghargaan-yang lebih besar-walaupun tidak kedengaran.

Tetapi, penghargaan yang paling suci, paling indah ialah penghargaan buat nikmatNya. Tidak cukup dengan kata-kata yang indah. Hargailah dengan taqwa, iman, dan pengabdian sepenuh jiwa.

maafkan bahasa saya, karat2 kosa kata, pembendaharaanya dah x mampu dikikis.sudah lama tidak masuk ke kelas cikgu halimatu. cikgu mazlan dan cikgu noraini.

Aug 11, 2010

|| happy bufday ecah! ||

Post ini khas untuk akak aku, nurul umi aisyah bt mahyildin!

yun-aisyah

selamat ulangtahun kelahiran yg ke 22! xsangke ko lg tue dr aku da skg.hahaha. semoga umur2 yang mendatang ni akan menjadi lebih barakah n segala urusan dipermudahkan=)

p/s:
sambil layan lagu aizat, aku menaip.
subuh da berlalu, aku mendengar lagu.
ramadhan baru bermula,aku berpuasa.
sahur pertama, edi, peja, muiz bersama.

hahhaha, jarang aku x tdo lepas subuh, konfem tersembam dalam kelas ni karang. here i would like to wish selamat berpuasa kepada semua=)


Aug 6, 2010

|| kawan-kawan yang kita suka ||

wanna share something that may open our mind.

warkah buatmu , ZULKHAIRIL AZMI BIN MD BUKHARI ..


appreciate ur friends, selagi mereka masih berada di sisi,
to all of my friends, tanx for bein wif me, stay wif me even when i am so annoying and menyakitkan hati. Wanna let you know that i love u, all of u (not in a gay way).


credit buat
SITI NORBAHIYAH MOHD KHIRUDDIN

|| chat ||