Oct 28, 2010

|| the star in the dark sky ||


my dearest blog, u re my belog..

i love you, just like how i love to sleep banyak2..

now

i am writing,

i am sitting on my 'butt-aching' chair,

like yesterdays,

but tonight,

the sting of vanishing the 3 years memories made the ache feels too painful,

and it is harder when

many of the journeys have permanently carved on your body my dearest belog,

yap..it is a sacrifice, and surely, it is painful for you too.

yet, it is a lost; a huge one.

i am not really sure of everything..


For the belog and the 3 years memories,

you are part of my life, and you will always be..

thank you for being my teacher,my sister-my brother, my friend, and my listener.

Oct 27, 2010

| innosenses innocence ||

tulun3!
aku sgt cuwakkkkkkkkkk!!!

Oct 22, 2010

|| marjerin isi gula ||


masa marjerin ko suka kecik-kecik dulu,
ko tenyeh kat roti , ko letak dengan gula, ko baling bakar atas kuali,
bila gula cair, ko jerit mak, angkat roti sbb tangan ko tak sampai,
sebab ko suka marjerin lagi,
susahkan diri ko, susahkan mak ko,
ko tak kesah.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tapi bila besar siket,
ko makan marjerin da banyak, tapi ko tak gemok-gemok,
kepeng je aku tengok, ko jadi tensyen.
tekak ko kadang-kadang loya tengok marjerin,
ko tukar marjerin keluaran felda dengan keluaran planta,
sama ja,
ko da x suka!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ko nak loya, ko nak x suka,
tapi ati ko kembang kuncup berat,
ko takut ko lupa,
cerita kecik-kecik dengan mak, cerita ko berebut roti marjerin dengan adik beradek ko yang macam satu kapal,
ko takot nanti jadi persamaan serentak ko benci marjerin =ko benci cerita-cerita marjerin=ko benci watak-watak marjerin
ada pulak yang terasa.

tapi betol, gila rasa bila benci saket letih meluat dengan benda yang kita penah suka,
umpama buah kepayang, nak dimakan mabuk nak dibuang sayang-har har har-
sbb aku paham gak, kita tak banyak beza,
cuma kau aku tulis ko, aku ku tulis aku.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


haish.haish.haish.
kalau boleh pusing,
ko bagitau bapak ko jangan beli marjerin masa ko kecik-kecik,
xpun bawak ko tinggal kat mana-mana negara yang xda marjerin,
bia ko xkenal marjerin, xssah ko arini.
tapi, marjerin mmg penah jadi best..n bila marjerin jadi tak best, hati jadi sampah~

Oct 9, 2010

|| muiz, skip tak? ||

haish, bila pegi smbahyang jemaah (tp kes aku fokus on solat jumaat sbb tu je yg aku jemaah), kita patut rasa best. rasa lebih tenang, rasa lebih bersatu padu.

tgh hari td aku solat jumaat, tp smpai da lambat, xsmpat kutbah da , teruk2.sebab awal2 tu syaitan menghasut untuk skip solat jumaat, so bila smpai pun, imam da hampir rukuk, so sgtlah gelut tkut x smpat, so aku parking solat je dkat laluan depan tasek tu. sempatlah, maria solat seblah aku.

tibe2, dtg sorg foreigner (membuktikan aku x kushu') solat sebelah aku. pergh, semerbak bau ketiak. sekali lagi aku bergelut sepeti saira menahan bau, nasib baik tahap gelut tu belum mencapai moksha saira, kalau x, da terjun masuk tasek da tuh.

moralnya, x baik k pergi solat tp x jaga bau badan, boleh menganggu fokus orang dan menghalang matlamat solat jemaah. xbes r kan kalu solat dalam hati carut2 org. tp, dr part kite sebagai penghidu, kita kena belajar erti penerimaan, anggap setiap orang ada kelemahan, jdikan menda2 ni sbg ujian kekuatan iman, so, iman aku x kuat lglah ni.

Oct 2, 2010

|| sinking territory ||


there's no word can describe hurt

a loser who hate to try
a loner who hate to has someone
a friend who lost all faith
an everything who is nothing

-i am hurt... and i cant describe it, it is hurtin-

|| chat ||